stralen.jpg

Onze tutoren

DE DOCENTEN

ONZE TUTOREN

Al onze docenten zijn vrijwilligers, die graag aan anderen doorgeven wat ze op de school leren en hebben geleerd. Ze volgen zelf al jarenlang lessen praktische filosofie en weten uit ervaring hoe filosofie je leven kan verlichten. Maak hier kennis met een aantal van hen.

Bij het leiden van de lessen is het doel van de tutor eenvoudig: het begeleiden en bevorderen van de reis van zelfontdekking van elke cursist.

 

De persoonlijke en professionele achtergronden van onze docenten variëren even sterk als de studenten die ze les geven.

TUTOREN IN BEELD

Wilma van Dijk-Oudhof

Student vanaf 1980.

Wilma heeft een eigen praktijk als acupuncturiste, met een achtergrond als fysiotherapeute. Ze is moeder van 4 kinderen. Ze heeft op School gezeten in Amsterdam en Deventer. Nu zet ze zich in voor Utrecht o.a. als vestigingsleider. Ze houdt van tennis, tuinieren, dansen en lezen.

 

Over de praktische filosofie:

Via de filosofie heb ik de meditatie gekregen. Daar kan ik iedere dag weer blij van worden!

André Eland

Lid sinds 1987

 

André heeft een technische achtergrond en werkt als ondernemer/directeur bij een adviesbureau gespecialiseerd in “gezonde gebouwen”. Al op jonge leeftijd raakte hij geïnteresseerd in praktische filosofie. In eerste instantie om meer stabiliteit te vinden en later om de ware zin van het leven te doorgronden. 


Over de praktische filosofie:

Wanneer je eenmaal geproefd hebt aan een ruimer bewustzijn dan smaakt dat naar meer. Het laat zich omschrijven als een toestand van “zijn” en je weet dat dat het doel van het leven is. De manier om daar te komen is door “niet te doen” en dat maakt het zo spannend. Filosofie helpt om dit mysterie te ontrafelen.

Trees Pernot

Volgt al zo'n 30 jaar lessen.

 

Trees zegt van werk veel geleerd te hebben maar dat de rol van echtgenote, moeder van 3 kinderen en oma van 7 kleinkinderen haar het meest inspireert. Haar passie is het spirituele pad, het onderweg zijn met elkaar in de wereld. Ze ziet de Academie Marcilio Ficino als een prachtige aanvulling op de wekelijkse lessen. Dacht altijd dat ze niet creatief was, maar staat ervan te kijken wat door contemplatie bovenkomt. Het mooiste is niet het resultaat, maar het doen.


Over de praktische filosofie:

Ik word een steeds “vrijer” mens en dat is heerlijk. De School heeft een enorm positieve invloed op mijn leven.

Logo SvF.png

OVER ONS

FAQ

LOCATIES

CONTACT

DONATIE

ANBI STATUS

DONEREN

Stichting Praktische Filosofie en Spiritualiteit

Oxerhoflaan 8 7428 MB Deventer

INFO@PRAKTISCHEFILOSOFIE.NL

  • Facebook Social Icon