Praktische Filosofie

Menu

Locatie Den Haag

Welkom bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Den Haag

In het sfeervolleimage-5246533 pand aan de Sportlaan in Den Haag vinden wekelijks bijeenkomsten Praktische Filosofie plaats die door jong en oud gevolgd worden. Met 65 cursisten onderzoeken we hoe wij de wijsheid van diverse filosofische stromingen in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Naast de theorie vanuit verschillende bronnen staat onze eigen ervaring centraal. Het van en met elkaar leren, onderzoeken en ontdekken, met veel ruimte voor eigen inbreng, leidt vaak tot nieuwe inzichten, verstilt, geeft ruimte en nieuwe energie. Najaar 2016 bestond de Haagse vestiging 40 jaar.

Welke groepen zijn er in het najaars semester van  2017?

Op maandag, woensdag en donderdagavond zijn er al iets verder gevorderde filosofiegroepen (Basiscursus-5) met enkele mediterende studenten.​ Op donderdagavond is er voorts een  Basiscursus-2-groep.  Op dinsdagavond is de seniorgroep (mediterenden). Instap in éen van deze groepen is eventueel mogelijk na overleg met de vestigingsleiding. ‘

Wat zijn de activiteiten?

  • Wekelijkse inspirerende lessen
  • Studie van Plato,Bhagavad Gita, Levenskunst en Advaita & Christelijke traditie 
  • 4 à 5 studiepraktijkdagen per jaar voor cursisten en introducees, met als vaste onderdelen: studie, contemplatie, artistieke expressie en een gezamenlijke lunch.
  • Retraiteweken en weekenden op studiecentrum Oxerhof in Deventer
  • Lezingen en zomercursussen voor (oud-) cursisten en voor introducees
  • Een “Filosofisch gesprek” maandelijks op dinsdag (10.30 – 12.30)
  • Een open huis begin oktober

Meld je aan  bij denhaag@praktischefilosofie.nl ) als je per e-mail op de hoogte wilt blijven van (nieuwe) activiteiten.

 

De school is een plek die leert om vragen te stellen over wat dan ook. - Student

Evenementen Den Haag

07 nov
Filosofische ochtend november
10.30
05 dec
Filosofische ochtend december
10.30

Karakteristiek

Filosofische Ochtend

Omdat Den Haag beschikt over een eigen pand in de wijk, is er ruimte voor flexible tijden. Zo ben je bijvoorbeeld van harte welkom om ‘s ochtends langs te komen tijdens de inloopochtend, één keer per maand op dinsdagmorgen.

Locatie en Contact

Locaties