top of page
980x611-8989 bew Corine groep.png

Introductiecursus Filosofie en Meditatie

De introductiecursus praktische filosofie is bedoeld voor mensen die graag meer willen leren over zichzelf en over het leven.

Aan de hand van citaten van filosofen en wijsgeren wordt lesstof aangereikt die toepasbaar is in het dagelijks leven. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

- Zelfkennis en waarnemen
- Staten van bewustzijn
- De kracht van aandacht
- Leven in het hier en nu
- De rol en het belang van meditatie

Praktische informatie:
De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. De introductiecursus kost 50 euro voor 10 lessen, inclusief een samenvatting en koffie of thee in de pauze.

Wat is praktische filosofie en meditatie?

Elke les heeft een thema. Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen zijn wijsheid, bewustzijn, energie, aandacht, stilte en de drie centra van het lichaam.

 

Bij elk thema horen mooie filosofische uitspraken en stukjes tekst en vaak een bepaalde oefening.

Gedurende de week kijk je naar de uitwerking van wat je gehoord en besproken hebt. Klopt dit? Hoe werkt dit voor mij? Wat doet dit met me? Wat maakt het me duidelijk? Wat is het effect? Verwerp het niet maar onderzoek het. Door ervaringen te delen in de groep help je elkaar en ontstaan er bijzondere inzichten. Soms komen die inzichten direct, soms ervaar je die pas later in de week. 

 

De introductie praktische filosofie en meditatie is voor iedereen. Het is geen studie van allerlei filosofen en stromingen maar eerder een onderzoek naar jezelf met behulp van die kennis. Jijzelf in relatie tot je omgeving.
Je ontwikkelt het vermogen om tot rust te komen en om minder vast te zitten aan je gedachten. Hiervoor doen we oefeningen, die je ook thuis kunt doen.

Onze

vestigingen

Boek een

introductiecursus

Heb je

een vraag?

bottom of page