top of page

Meditatie

Als je als student zo'n twee jaar het reguliere curriculum (F) hebt gevolgd, word je uitgenodigd om de mantra te ontvangen. Het ontvangen van de mantra gebeurt bij een mooie, persoonlijke ceremonie op De Oxerhof. De mantra is voor iedereen gelijk maar wordt nooit zomaar gedeeld, want de mantra is heel erg persoonlijk.

Nadat je de mantra hebt ontvangen, kom je in een volgende groep terecht met net-mediterende (N) studenten. Iedere les begint met meditatie en je krijgt ook een meditatiebegeleider toegewezen. Ook is er mogelijkheid om de klank van de mantra nog eens te testen, hiervoor zijn speciale momenten gepland.
 

Hierna start je thuis met twee keer per dag 20 minuten oefening tot meditatie, wat al snel twee keer per dag 30 minuten wordt. En in de N-groep is het eerste half uur van de les ook gereserveerd om gezamenlijk in stilte te mediteren.

De meditatiebegeleider helpt je om deze nieuwe handelingen tot patroon te verweven in je dagelijkse bestaan.

Het doel van de oefening tot meditatie word je snel duidelijk; het creëert licht, ruimte en inzicht door oefening. Meditatie is één van de belangrijkste pijlers van onze school.

pexels-nataliya-vaitkevich-5201529.jpg

Oefening in gewaarzijn

Voor de studenten die de mantra (nog) niet hebben ontvangen, wordt de oefening in gewaarzijn heel vaak gebruikt in de lessen.

Dit is een kort moment aan de start en aan het einde van de les waarin de tutor je vraagt om verbinding te maken met je zintuigen (horen, zien, voelen, ruiken en proeven).

Hiermee wordt de aandacht heel bewust verlegd van de roerselen van je drukke geest naar de rust die ieder mens van nature in zijn lichaam heeft.

Het hebben van aandacht voor de handelingen die je dagelijks uitvoert, wordt hiermee ook vergroot.

bottom of page