meditatie.jpg

Meditatie is de weg

naar binnen, naar wat je werkelijk bent

MEDITATIE 

 

De School stelt een traditioneel systeem van mantrameditatie beschikbaar aan alle cursisten die ongeveer twee jaar de filosofielessen hebben gevolgd. De introductie tot de meditatie is een eenvoudige, waardige ceremonie.

STILLE
ONBEWEEGLIJKHEID
 

 

Bij het beoefenen van de meditatie worden de activiteiten van lichaam en geest onder observatie gebracht. Vervolgens krijgt de klank van de mantra de volle aandacht en valt alle beweging weg. Dit resulteert in de ervaring van stille onbeweeglijkheid. Luisteren naar de klank van de mantra is al wat nodig is. De rest ontvouwt zich op natuurlijke wijze.

stralen.jpg

MEDITATIE &

HET DAGELIJKS LEVEN

Door het beoefenen van de meditatie worden de dagelijkse werkzaamheden en activiteiten evenwichtiger. Momenten van rust vermeerderen zich en brengen comfort en voldoening. Stemmingswisselingen komen niet meer zo vaak voor en zelfkritiek wordt opzij gezet. De voor het werk beschikbare energie neemt toe. Ook groeit het vermogen om verbonden te blijven met het werk dat voorhanden is.

Meditatie pagina.jpg
iStock-500679146.jpg

MEDITATIE &
BEOEFENING 

Regelmatige beoefening van de meditatie biedt ons de hoofdsleutel tot welzijn. Het ontsluit ons ware potentieel en stelt ons in staat de wereld met hernieuwde energie, oprechtheid, wijsheid, creativiteit, mededogen en gelijkmoedigheid tegemoet te treden.

“Door in meditatie te gaan, laadt men zichzelf op met fijnere energie en komt naar buiten met extra energie doordrenkt met bewustzijn en gelukzaligheid”

Sri Santananda Saraswati (1913 - 1997)