top of page

Over de School
voor Praktische Filosofie

De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit maakt deel uit van een internationale organisatie die in 1937 in Engeland is ontstaan. De School is gevestigd in een groot aantal landen, wereldwijd, met ruim 10.000 cursisten.

Rust, stilte, sereniteit, onstpanning
Filosofie - Liefde voor wijsheid

Wie zijn wij? En voor wie?

De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit maakt deel uit van een internationale organisatie die in 1937 in Engeland is ontstaan. De School is gevestigd in een groot aantal landen, wereldwijd, met ruim 10.000 studenten. De School is een levensschool gericht op persoonlijke ontwikkeling, het creëren van rust en ruimte in jezelf, onderzoek naar wat jou beweegt, onderzoek naar de diepere lagen van je dagelijks leven. Wat maakt je gelukkig of juist verdrietig, wat is jouw intrinsieke motivatie en hoe zorg je er nu voor dat je je een onderdeel voelt van jouw omgeving.

 

We doen dit op heel veel verschillende manieren; zo zijn er in Nederland acht vestigingen die op wekelijkse basis lessen voorzien voor hun studenten. De lessen worden gegeven door een tutor en zijn altijd in groepsverband. Er zijn verschillende niveaus waarin je je kunt ontwikkelen en zo blijft er altijd verdieping ontstaan.

 

Het kloppende hart van alle vestigingen is ons studiecentrum De Oxerhof, in Deventer. Regelmatig worden hier lezingen, meditatie- en stilteweekenden en verdiepingscursussen gegeven.

bottom of page